Starten

‘Wanbetalers voorkomen? Doe aan risicospreiding!’

De omgang met je klanten of opdrachtgevers is één van de belangrijkste aspecten van het ondernemerschap. Hoe houd je ze tevreden en hoe leg je afspraken vast?
Groei bedrijf

‘Net voor jezelf begonnen? Wees niet bang om uit te besteden!’

Je eerste jaar als ondernemer: dat is misschien wel het spannendste jaar uit je leven. Je brengt je plannen in de praktijk, je vindt je eerste klanten en je maakt onvermijdelijk fouten.
Groei bedrijf

Wat is het juiste moment voor een Arbeidsongeschiktheids-verzekering?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Niet nu. Te druk, geen zin… Maar wat is wel het beste moment om een AOV te nemen? Dit is wat de meeste ondernemers doen.
Zelfstandigheid

‘Bij een ongeluk op de bouwplaats ben ik goed verzekerd’

Een zwangerschap, ziekte of inbraak. Als ondernemer kun je te maken krijgen met gebeurtenissen die je leven op zijn kop zetten. Hoe ga je om met grote veranderingen en risico’s?
Aansprakelijkheid en Brand

‘Geef je bedrijf een boost met externe financiering’

Financiering is belangrijk voor de start of groei van je onderneming. Voor welke vorm kies je als ondernemer? Verschillende ondernemers vertellen over hun ervaringen.
Groei bedrijf

‘Daag jezelf uit bij het opstellen van een ondernemingsplan’

Starten als ondernemer begint met een goed ondernemingsplan. Dat doet niet elke ondernemer heel uitgebreid, maar het is verstandig én handig om je plannen op papier te zetten.
Groei bedrijf

‘Slim aanbod en goede prijzen dankzij marktonderzoek’

Een horecaonderneming starten zonder horeca ervaring. Martin Dieleman ging de uitdaging aan. Met o.a. marktonderzoek kreeg hij snel inzicht in de behoeftes van zijn doelgroepen.
Groei bedrijf

7 verschillende zzp’ers, 7 typen investeringen

Iedere ondernemer doet zijn eigen specifieke investeringen. In dit artikel lichten we een paar beroepen uit, met de meest voorkomende bijbehorende investeringen.
Groei bedrijf

Je uurtarief bepalen: vergeet je verzekeringen niet

Je uurtarief als zzp’er wordt door veel factoren bepaald: je…
Zelfstandigheid
Jan-Paul Kreukniet

‘Klanten willen best vooruit betalen!’

Serie-ondernemer Jan-Paul Kreukniet is nog maar 21 en hij heeft nu al drie bedrijven opgezet. In Ondernemers onder elkaar geeft hij zijn tips. 'Zelfs corporates blijken bereid om vooruit te betalen.'
Groei bedrijf
Wereldondernemers_Anis Jadib

‘Omarm je cultuur, maar verschuil je er niet achter’

Nederland kent bijna 200 nationaliteiten. Mensen die in een ander…
Persoonlijke groei
quitin schevernels

‘Ken je klant door en door’ – Start-up coach Quintin Schevernels

Quintin Schevernels verkocht in 2014 augmented reality-bedrijf Layar. Zoals alle succesvolle ondernemers heeft hij gaandeweg geleerd wat een onderneming succesvol maakt. Dit zijn z'n Gouden Tips.
Groei bedrijf
Toon Meer