Ondernemers onder elkaar - Charles Gray

‘Zorg dat je huidige systeem niet wordt aangetast door je groei’

Horecaondernemer Charles Gray bracht ‘zijn’ stukje New York naar Amersfoort. Hij zag in dat uitbreiden geen garantie biedt voor hogere inkomsten. “Behoud de balans tussen je huidige en nieuwe systeem.”

Charles schoof te veel personeel door naar zijn 2e zaak. Zo veranderde zijn goudmijn in een onderneming die achter de feiten aan liep. “Na een week merkte ik al dat het pareltje wat alles mogelijk maakte, nu te kort kwam aan kennis, productie en snelheid”.

Koester de minderheid

Zijn concept draait om het verkopen van burgers. Toch vindt hij het belangrijk om ook de 5% vegetariërs blij te maken, en zo kan hij iedereen laten genieten van dezelfde ervaring. “Als je cijfer technisch kijkt ben je heel stom als ondernemer wanneer je die 5% niet zo koestert als die andere 95%, want die gaan harder voor jou strijden.”

Ben jij benieuwd naar onze Horeca Kengetallen? Download ze dan hier!

Naar de downloadpagina