Beleidsadviseur Sociale Zekerheid bij Achmea

Je eerste medewerker aannemen: waar let je op?

Je bedrijf draait zo goed dat je wel wat extra handjes kunt gebruiken. Maar wat zijn de aandachtspunten bij het aannemen van je eerste medewerker? Walter Lammerse, beleidsadviseur bij Achmea, vertelt.

‘Het aantrekken van de juiste medewerker is niet gemakkelijk. Maar voordat je zover bent, is er nog een ander belangrijk aandachtspunt: het ‘regeldeel’. Weet je bijvoorbeeld waartoe je verplicht bent en waartoe niet?

Wettelijk verplicht

Wat wettelijk wel verplicht is: als werkgever houd je sociale verzekeringspremies zoals premie volksverzekeringen en premies werknemersverzekeringen in op het loon van je werknemer. Hiervoor moet je een medewerker aanmelden bij de Belastingdienst.

Niet wettelijk verplicht

Wat wettelijk niet verplicht is: je bent niet verplicht je medewerker een pensioenregeling te bieden. Maar medewerkers zullen dit wel van je verlangen.

Hoe ondernemers het risico dekken

Voordat je een medewerker op de loonlijst hebt, is het verstandig ook al rekening te houden met ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Veel ondernemers bieden hun eerste medewerker een tijdelijk contract om het financiële risico te beperken. Want stel: je medewerker met een contract voor onbepaalde tijd raakt langdurig ziek. Dan kan het zomaar zijn dat je 2 jaar loon door moet betalen.

Wat aan te raden is:

De meeste ondernemers hebben geen verstand van arbeidsongeschiktheid en wat ze op dit vlak allemaal moeten regelen. En ze willen het liever ook niet zelf doen. Maar als werkgever ben je wel volledig verantwoordelijk voor ziekteverzuimbegeleiding en re-integratie van je medewerker. Laat je daarom goed informeren over verschillende verzekeringen en wat welk pakket wel of niet dekt. Als je de kennis en mankracht nog niet in huis hebt, is het verstandig voor een wat uitgebreider pakket te gaan inclusief casemanagement.

Misschien ben je enkele tientjes duurder uit, maar dat verdien je – zeker op de lange termijn – terug. Besef dat zelfs de meest gezonde medewerker ziek kan worden. Daar kun je je maar beter tegen beschermen.