Beleidsadviseur Sociale Zekerheid bij Achmea

Hoe ga je de grootste kostenpost te lijf: ziekteverzuim?

Bij de eerste bedrijfsinvesteringen draait het meestal om zo snel mogelijk resultaat maken, maar wat maakt uiteindelijk resultaat? Juist: medewerkers! Precies de reden volgens Walter Lammerse, beleidsadviseur bij Achmea, dat ondernemers in een groeifase ziektepreventie niet over het hoofd moeten zien.

Als ondernemer investeer je in rolluiken, sprinklerinstallaties en inboedelverzekeringen. Belangrijk natuurlijk. Want diefstal of schade staan inkomsten in de weg of bezorgen je kosten waar je even geen rekening mee hebt gehouden. Maar heb je ook al gedacht aan bescherming van je duurste bedrijfsinvestering? Van personeel, dat minimaal 20% van de totale werkgeverslasten vormt?

De basis: een ergonomisch verantwoorde werkruimte

Als iemand ziek wordt, dan pas komen we over het algemeen in actie. Aan preventie wordt nog nauwelijks gedaan. Terwijl de investering helemaal niet groot hoeft te zijn. Het begint allemaal met de basis: een ergonomisch verantwoorde werkruimte. Richt het kantoor ergonomisch in met stoelen en tafels die in te stellen zijn op de juiste hoogte en in de juiste positie. Bied voldoende belichting. En maak daarnaast ziekteverzuim vooral bespreekbaar tijdens de wekelijkse of maandelijkse afdelingsoverleggen. Om te voorkomen dat mensen te lang doorwerken en uiteindelijk nog langer niet kunnen werken.

De beste preventie is…

Een gezonde levensstijl is de beste ziektepreventie. Als werkgever kun je een gezonde levensstijl stimuleren door bijvoorbeeld dagelijks vers fruit aan te bieden en medewerkers te stimuleren een wandeling te maken. Maar ze moeten het zelf willen. Bovendien hebben ze natuurlijk ook een leven thuis. En hoever mag je als baas gaan in je eisen? Via je aanbod in de kantine kun je natuurlijk wel invloed uitoefenen, maar mag je mensen verbieden ongezond te lunchen? Wat je wel en niet van mensen mag eisen, dat is nogal een grijs gebied.

Hoe rollen veranderen

Gelukkig zien we een verandering in de maatschappij. De werkgever heeft een verantwoordelijkheid om zijn medewerkers vitaal te houden. Dat is bekend. Maar de werknemer heeft zelf ook steeds meer een eigen verantwoordelijkheid om vitaal te blijven. Of bij ziekteverzuim zo snel mogelijk te re-integreren. Door nieuwe overheidsmaatregelen, maar ook doordat mensen dat van elkaar verwachten.