Koffie Praat:
2 zzp’ers, 4 stellingen, 1 onderwerp

Hoe ga je om met het risico arbeidsongeschiktheid?

Wat gebeurt er als je arbeidsongeschikt raakt? Hoe vang je het gemiste inkomen op? En hoe regel je dat? In de 5e aflevering van Koffie Praat gaan zzp’ers Mathilde Lentjes en Roeland Jan Umans hierover in gesprek. Ze spreken uit ervaring en hebben dus allerlei handige tips.

Dat arbeidsongeschiktheid iedereen kan overkomen staat voor beide zzp’ers vast. “Het is mij al overkomen”, vertelt Mathilde. Zij was 4 jaar uit de roulatie door niet-aangeboren hersenletsel.

Zou je het kunnen voorkomen?
Roeland Jan: “Voor een deel kun je proberen je leven zo in te richten dat je niet al te idiote risico’s loopt. Maar voor mij geldt toch ‘een ongeluk zit in een klein hoekje’.”

Kies een financieel vangnet dat bij je past
De zzp’ers zijn het erover eens dat het slim is om iets financieel te regelen. “De vraag over een AOV kwam al snel toen ik zzp’er werd. Die had ik wel nodig. En dat kwam door de ervaring die ik bij mijn partner gezien had”. Mathilde vertelt daarover: “Ik ben mij op een broodfonds aan het oriënteren. Een broodfonds is gebaseerd op vertrouwen. Misschien ga ik er zelf 1 oprichten, want ik ken genoeg mensen zoals ik.”

Koffie Praat: ondernemers leren van elkaar
Mathilde en Roeland Jan hebben verschillende ervaringen rondom het risico arbeidsongeschiktheid. Hier gaan ze in aflevering 5 van Koffie Praat over in gesprek. Wat hebben ze meegemaakt? En wat hebben deze 2 zzp’ers van elkaar geleerd? Bekijk de video hierboven.

Welke financiële oplossing past bij jou?

Check het zelf