Koffie Praat:
2 zzp’ers, 4 stellingen, 1 onderwerp

Hoe regel je al je zaakjes goed als zzp’er?

Van marketing tot administratie: als zzp’er moet je van alles regelen. Maar hoe doe je dit handig? Is het slim om zaken uit te besteden? En hoe zorg je voor rust en zekerheid? Zzp’ers Cindy Smit en Robin Leusink gaan erover in gesprek, in alweer de 6e aflevering van Koffie Praat. Bekijk de video. Ze geven een hoop nuttige tips.

Moet je alles zelf regelen? “Ik geloof erin dat je niet alles zelf hoeft te doen. Je huurt soms experts in”, vertelt Cindy. Robin probeert juist wel alles zelf te regelen: “Je hebt online heel veel tools: van de administratie tot het regelen van verzekeringen.”

Van regelen naar rust
De zzp’ers geven de tip om in elk geval 1x per jaar je zakelijke contracten te checken. “Vaak zijn er leuke acties. En je kunt checken of je up to date bent.” Ook is het slim om rust te creëren. “Door een netwerk op te bouwen”, tipt Cindy. “Want soms is het fijn om met andere zzp’ers te praten.” Maar ook door verzekeringen af te sluiten. Robin: “Ik wil niet het risico lopen dat ik aansprakelijk word gesteld omdat ik een fout maak.”

Hoe zit het met financiële rust?
“Als zzp’er moet je een arbeidsongeschiktheidsverzekering, of in ieder geval iets geregeld hebben”, aldus Robin. “Ik ben ermee bezig.” Cindy heeft een andere oplossing: “Ik ben aangesloten bij een broodfonds. Maar ik ben aan het kijken hoe ik het na die 2 jaar kan regelen. Want er is veel veranderd. En het is een fabel dat een AOV duur is.”

Wil jij eens met een specialist spreken over de mogelijkheden rondom een AOV?

Vraag een persoonlijk gesprek aan