Koffie Praat:
2 ondernemers, 4 stellingen, 1 onderwerp

Hoe vind je de ideale werk-privé balans?

In elke aflevering van Koffie Praat voeren zzp’ers en kleine ondernemers een discussie over een actueel thema. Dit doen ze aan de hand van prikkelende stellingen. Zo leren we van elkaar. In deze 1e aflevering gaan zzp’ers Tigon Aurik en Edwin Martherus opzoek naar de ideale balans tussen werk en privé.

Lopen werk en privé bij zzp’ers meer door elkaar heen dan bij werknemers in loondienst? En voelt een zzp’er soms financiële druk om ‘ja’ te zeggen? ‘Ik heb laatst ook iets gedaan waar ik mij niet helemaal senang bij voelde. Dat was best wel spannend. Maar ik roep ook altijd: Zonder frustratie geen groei.’, vertelt Edwin.

En als het nou een keer echt te veel wordt, durf je dan als zzp’er om hulp te vragen? Edwin: ‘De keren dat ik hulp heb gevraagd aan iemand is dat ook positief uitgevallen’. Tigon: ‘Als het te druk wordt en je hebt op een gegeven moment dat je te veel uit handen moet gaan geven, dan geeft het je uiteindelijk dusdanig veel stress dat je beter gewoon ‘nee’ kunt zeggen.’

Dus je kunt als zzp’er zelf de invulling van je agenda bepalen? En dus aansturen op een ideale werk-privé balans? ‘De grap is dat als je ook een keer ‘nee’ zegt, dan komen er aan de andere kant ook weer opties. Dat deed ik vroeger nooit. Toen schikte ik me altijd naar de klant.’, aldus Tigon.

Ondernemersadvieslijn: 1e hulp bij al jouw ondernemersvragen

Heb je zelf vragen over het vinden van de juiste werk-privé balans? Of heb je andere ondernemersvragen? Specialisten en adviseurs op verschillende gebieden zitten klaar om ze te beantwoorden. Je kunt nu gratis gebruik maken van deze hulplijn voor ondernemers.

Stel je vraag aan de Ondernemersadvieslijn