Pech met je zakelijke auto? Dit zijn dé 4 tips om snel weer onderweg te zijn

Een lekke band, aanrijding of een andere pech met je auto? Erg vervelend, maar nog meer wanneer je dit als ondernemer overkomt. Je kunt belangrijke afspraken mislopen, wat gevolgen kan hebben voor je business. Helaas kun je pech met jouw zakelijke auto niet helemaal uitsluiten. Daarom hebben we 4 tips voor je om als ondernemer na pech snel weer onderweg te zijn!

1 – Onderhoud zakelijke auto

Je auto is zo goed als zijn laatste onderhoudsbeurt. Als je zo afhankelijk bent van jouw zakelijke auto, zorg er dan ook goed voor. Dit betekent grote én kleine beurten bij een garage of merkdealer. Houd je bandenspanning en profiel in de gaten en controleer regelmatig je oliepeil en andere vloeistoffen zoals rem- en ruitenwisservloeistof. Ga je een lange reis maken met je zakelijke auto? Laat deze dan voor je vertrekt goed controleren. Zo weet je zeker dat je niet door nalatig onderhoud langs de weg komt te staan.

2 – Pechhulp

Ook al is je zakelijke auto goed onderhouden, dan nog kan het voorkomen dat er iets gebeurt. Als ondernemer kun je via jouw zakelijke autoverzekering ook voor pechhulp verzekerd zijn. Wil je snel en zonder abonnement geholpen worden, dan zijn er apps zoals Roadguard. Zij verbinden je direct door met een bergingsbedrijf in de buurt om je weer op weg te helpen. Een duur pechhulp abonnement heb je dan niet meer nodig.

3 – Tijdig plannen en op de hoogte blijven

Het beste zakelijke advies: vertrek op tijd. Files en ongelukken komen nu eenmaal veel voor. Zorg dat je bent voorbereid door de filemeldingen in de gaten te houden en hier je vertrektijd op aan te passen.

4 – Verzekering en papieren op orde

Klinkt logisch, maar hoe vaak controleer jij je papieren en je verzekering eigenlijk? Is alles nog up-to-date? Heb je de juiste papieren in de auto liggen? Zorg er in ieder geval voor dat je altijd bij je hebt:

– Je rijbewijs

– Het kentekenbewijs deel 1

– Het kentekenbewijs deel 1B

– Het APK Keuringsbewijs

Tenslotte wordt ook aanbevolen een Europees schadeformulier bij je te hebben.