Koffie Praat:
2 ondernemers, 4 stellingen, 1 onderwerp

Samengaan, hoe pak je dat zakelijk slim aan?

Samen sta je sterk. Daarom werken zowel Diederik Stolk als Ton van de Ven samen met anderen. Van zzp’er naar een onderneming met partners: wat is de impact hiervan op hun werk en leven? Ze gaan hier met elkaar over in gesprek aan de hand van 4 stellingen. Samen over samenwerken!

Van netwerken naar samenwerken. Het overkwam Ton van de Ven. In 2014 startte hij Crovv, een video-netwerkplatform. De slogan? We love connecting people. Dat blijkt, want al snel stapte zijn adviseur ook in de onderneming. Van zzp’er naar een bedrijf met een partner. Dat levert veel voordelen op, maar het is natuurlijk ook even wennen. Dat weet ook Diederik Stolk, die als zzp’er samen met drie anderen een tech-bedrijf startte. Wat zijn de voordelen van samengaan en waar moet je op letten?

Beste keuze
Meer vrijheid en partners om te sparren: dat zijn volgens Ton grote voordelen van samenwerken met anderen. Ieder mens is namelijk weer ergens anders goed in. Door verschillende krachten te bundelen, kan er een hele mooie samenwerking ontstaan. En daardoor is er meer tijd om te doen waar hij goed in is. ’Samengaan is de beste keuze die ik heb gemaakt’, zegt Ton.

Spelregels op papier
Bij een goede samenwerking hoort ook een goed juridisch plan. Samenwerken kan natuurlijk op heel veel verschillende manieren. Het is daarbij belangrijk om goed na te denken over de praktische kant. In wat voor vorm gaat de onderneming verder na een samenwerking en wat wordt er allemaal op papier vastgelegd? En ook niet onbelangrijk, aldus Diederik: ‘Neem de tijd om je partner(s) te leren kennen’.

Koffiepraat: ondernemers leren van elkaar
Ton en Diederik gaan in aflevering 3 van Koffie Praat met elkaar in gesprek over samengaan. Diederik sluit af met: “Koffiepraat brengt je ergens!”. Wat hebben deze twee ondernemers van elkaar geleerd? Bekijk nu de bovenstaande video.

Ook samenwerken?

Dan kan het goed zijn om juridisch het een en ander vast te leggen. Meer weten? Voor alle juridische vragen kun je terecht bij LegalGuard.

Vind jouw juridische dienst bij LegalGuard