Koffie Praat:
2 zzp’ers, 4 stellingen, 1 onderwerp

Welke invloed heeft een werkconflict op jou en je werk?

‘Elk nadeel heeft zijn voordeel’, een beroemde uitspraak. Dit geldt ook bij een zakelijk conflict, vertellen zzp’ers Marjolein van der Linden en Else Baelde. En zij spreken uit ervaring. Aan de hand van 4 stellingen gaan ze in gesprek over de invloed van een werkconflict. En natuurlijk welke voordelen zij eruit hebben gehaald.

‘Bij ondernemerschap leer je elke keer weer als je iets meemaakt’, vertelt Else Baelde. Bij de organisatie van een evenement kreeg ze te maken met een leverancier die niet leverde wat was afgesproken. Geen pretje. Maar ze heeft er wijze lessen uit getrokken. Net als Marjolein van der Linden. Zij had een klant die maar niet wilde betalen. ‘Je wordt wel van elk conflict dat je hebt wijzer’, aldus Marjolein. Wat hebben deze 2 ondernemers ervan geleerd?

De waarde van voorwaarden
Bij de start van een onderneming stel je natuurlijk algemene voorwaarden op. Veel ondernemers kijken er daarna niet meer naar. Door het werkconflict dat Else had, kwam zij erachter dat het slim is om dit wél te doen. ‘1 keer in de 2 jaar laat ik zowel mijn contracten als mijn algemene voorwaarden weer opnieuw doornemen’, vertelt Else. ‘Zo verandert de wet bijvoorbeeld.’

Helderheid rondom betalingen
Geld is vaak een gevoelig onderwerp. En bij veel werkconflicten speelt dit juist een rol. Zo had Marjolein te maken met een wanbetalende klant. Zij leerde er bijvoorbeeld van dat ze haar klanten er meer mee moet confronteren als ze niet betalen: ‘Ik heb ervoor gewerkt, dus dat moet gewoon betaald worden.’

Koffie Praat: ondernemers leren van elkaar
Else en Marjolein gaan in aflevering 4 van Koffie Praat met elkaar in gesprek over de invloed van een werkconflict. Marjolein sluit af met: ‘Het is de steilste leercurve van mijn leven!’ Wat hebben deze 2 ondernemers van elkaar geleerd? Bekijk de video hierboven.

Het risico op een werkconflict beperken?
Dan kan het goed zijn om juridisch het een en ander vast te leggen. Meer weten? Voor alle juridische vragen kun je terecht bij LegalGuard.

Vind jouw juridische dienst bij LegalGuard