Wereldondernemers - Apotheekhoudster Nada AL-Rubaiee

‘Niet zeuren, gewoon doen’ is typisch Arabisch én Rotterdams

Nederland kent bijna 200 nationaliteiten. In de serie Wereldondernemers spreken we met gepassioneerde ondernemers met een buitenlandse achtergrond. Wat kunnen wij leren van elkaar?

Nada AL-Rubaiee

37 jaar

Is ondernemer sinds 2012

Eigenaar van 3 apotheken

25 medewerkers

‘‘’Niet zeuren, gewoon doen’ is typisch Arabisch én Rotterdams”, vindt Nada AL-Rubaiee (37). Ze groeide op in Syrië en kwam als kind naar Nederland. Ze studeerde in Leiden en Utrecht aan de universiteit en tegenwoordig runt ze 3 apotheken in de omgeving Rotterdam. In 2015 werd zij uitgeroepen tot ‘Etnische zakenvrouw van het jaar’.

Haar ‘gewoon doen’-mentaliteit komt goed tot zijn recht in haar ondernemerschap. Maar ze ziet ook verschillen die haar helpen. “In Nederland is alles heel goed georganiseerd en vastgelegd. In onze cultuur zijn we meer chaotisch.” Ook de omgang met personeel verschilt. AL-Rubaiee is met recht trots op de bijna 0% ziekteverzuim bij haar 25 medewerkers. Hoe doet ze dat? En welke dingen kunnen Nederlandse en Syrische ondernemers nog meer leren van elkaars cultuur? Bekijk de video.

Elke maand laten wij een nieuwe ondernemer aan het woord. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel interview!