Wereldondernemers - Restauranthouders Muawi en Yuval

‘In Nederland moet alles gepland zijn’

Nederland kent bijna 200 nationaliteiten. In de serie Wereldondernemers spreken we met gepassioneerde ondernemers met een buitenlandse achtergrond. Wat kunnen wij leren van elkaar?

In Den Haag zijn Manager Muawi Shehadeh en chef-kok Yuval Gal sámen verantwoordelijk voor restaurant Love & Peas. Zij serveren traditionele Palestijnse gerechten, vooral met hummus. Maar hebben zij wat aan de Nederlandse ondernemerscultuur? En wat kan ‘de Nederlander’ van het ‘Midden-Oosten’ leren? Bekijk de video van deze wereldondernemers.

Muawi & Yuval, Palestijn en Israëliër

43 en 37 jaar

Ondernemers sinds 2015

Manager en chef van een hummus-restaurant

6 medewerkers

Muawi: ‘In het Midden-Oosten heerst meer een houding van problemen terplekke oplossen. ‘123’ en het is opgelost. Daar zijn wij veel sterker in dan Nederlanders.’ Dat is handig meegenomen als je samen een restaurant runt.

Maar er zijn ook zaken die Muawi en Yuval kunnen leren van Nederlandse ondernemers. Zoals planning. In elk geval financiële planning, maar ook rondom personeel kunnen Nederlandse ondernemers heel secuur vooruit werken, vinden de twee heren.

Ook leuk: Nederlandse ondernemers gunnen elkaar echt succes, zegt Yuval. Je krijgt bijna nooit het gevoel van echte competitie, maar meer het gevoel van een collega. Zo vind je dat niet in Tel Aviv!

Risico? Dat nemen ze zeker.

Hun advies:

Yuval: ‘Zoek een goede partner. Als ik Muawi niet had, zou ik misschien wel klanten hebben, maar zou ik nooit geld verdienen!’

Muawi: ‘Zoek een goed concept.’

Elke maand laten wij een nieuwe ondernemer aan het woord. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel interview!