Do’s en dont’s in relatiegeschenken

Het einde van het jaar komt eraan. Het is koud en donker. Gezellige tijd dus om kaarsen aan te steken. En om etentjes te houden. En feesten. Maar december is ook belangrijk voor jou als zzp’er. De perfecte maand om contact te maken met je klanten. Bijvoorbeeld met een relatiegeschenk. Maar pas op, maak geen misser! Daarom 4 do’s en don’ts.

Do: wees origineel

Don’t: doe het niet te gewoontjes

Stap 1 van een goed relatiegeschenk: het moet origineel zijn. Verrassend dus. Je laat zien dat je als ondernemer creatief bent. Zo val jij op tussen alle gewone kerstpakketten. Maak je geschenk ook nuttig. Want wat heeft jouw klant nou aan een nutteloze gift? Dus geef niet al je contacten een keycord, een t-shirt of een tas.

Wat zijn de meest voorkomende relatiegeschenken? Pennen, usb-sticks, sleutelhangers, bekers. En ook: pepermunt, petjes of opladers. Wel origineel: een stijlvolle kerstbal. En waarom zou je jouw cadeautje niet persoonlijk maken? Plak bijvoorbeeld een eigen etiket op een goede fles wijn. Of verras je klant met een ervaring: een etentje in een bijzonder restaurant. Of – als je weet dat ‘ie daarvan houdt – een proefles salsa dansen. Bedenk iets wat bij je klant past.

Do: denk aan jouw bedrijf én jouw klant
Don’t: wees niet onpersoonlijk

Bedenk iets wat bij jouw bedrijf past. Dus geen onpersoonlijk cadeau. Bedenk wat past bij jouw bedrijf, jouw merk, jouw verhaal. En bedenk ook wat past bij jouw klant. Want jij kent jouw klanten goed genoeg. Misschien houdt hij van lezen. Of van honden. Met een boek of een hondenriem (met logo van jouw bedrijf), doe je je klant plezier. Dan denkt hij nog eens aan jou en je bedrijf terug. En misschien huurt hij je dan nog eens in. Dat zou een leuk extraatje zijn.

Do: houd het simpel
Don’t: dus niet omkopen

Je kunt overdrijven. Dus pas op met grote, dure cadeaus. Klanten kunnen dan denken dat je ze wil omkopen. Wat wel en niet kan is voor iedereen verschillend. Maar relatiegeschenken zijn extra gevoelig voor medewerkers van de overheid. Of bij scholen, ziekenhuizen en andere publieke instellingen. Kijk daarom uit met dure cadeaus. Geef bijvoorbeeld geen weekendje weg of dure apparaten. Twijfel je? Vraag dan advies, bijvoorbeeld aan je boekhouder.

Aan de andere kant: geef ook geen goedkope rommel. Heb je een hoog uurtarief? Dan kun je beter geen simpel petje weggeven. Dan beledig je je opdrachtgevers misschien.

Do: het hele jaar door
Don’t: geef niet te vaak cadeaus

December is een prima maand voor relatiegeschenken. Maar waarom per se rond de feestdagen? Waarom niet ook in een andere maand? Bijvoorbeeld als je een grote klus af hebt? Of als je een product hebt gemaakt en je wil dat een klant laten weten? De timing kan passen bij jouw klant. Houd het wel speciaal. Als je te vaak geeft, dan val je niet meer op.

Extra tip: een belastingvoordeeltje

Denk ook aan de belasting. Voor relatiegeschenken gelden speciale belastingregels. Tot € 227,- per jaar, per persoon (dat heet: ‘de begunstigde’) kun je de btw aftrekken. Maar let op: je kunt de btw niet aftrekken als jouw klant het geschenk voor zijn eigen bedrijf had kunnen kopen. Relatiegeschenken zijn namelijk niet bedoeld om elkaars bedrijf draaiende te houden. Dat vindt de Belastingdienst. Voor de precieze regels, bekijk de website van de Belastingdienst. 

Pssst! Denk ook aan je bedrijfsmiddelenverzekering

December is ook een goede maand om te kijken naar welke spullen jouw bedrijf heeft. En misschien ook wel om een laatste koopje te doen – voordat het nieuwe jaar begint. Misschien kun je bijvoorbeeld fiscaal vriendelijk investeren in je bedrijf. En vergeet ook niet om je spullen te verzekeren. Dat kan met een bedrijfsmiddelenverzekering. Want ook met nieuwjaar zit een ongeluk in een klein hoekje. Lees hier meer over hoe je dat het beste kunt doen.