Ondernemers onder elkaar - Ingrid Vermulst

‘Je kunt best korting geven, zo lang er maar brood op de plank komt’

Horeca-ondernemer Ingrid Vermulst geeft graag kookworkshops, maar niet voor niks. Toen een studente haar vroeg om een gratis kookworkshop te geven, antwoordde ze: “Ga jij later ook
gratis werken?”. Duidelijke taal. “Bij grote groepen geef ik wel korting, zo lang er maar brood op de
plank komt.”

Met ruim 20 jaar ervaring, kent Ingrid de kneepjes van het horeca-vak als geen ander. Ze begon ooit met een hotel, maar is inmiddels eigenaresse van een kookstudio in Loppersum. Maar het ging haar niet altijd voor de wind. “Ik werd ziek, ik kreeg borstkanker. En 3 maanden voordat ik ziek werd, had ik mijn arbeidsongeschiktheids-verzekering opgezegd. Niet handig.” Dat deed Ingrid beseffen dat je vroeg moet beginnen met sparen voor je pensioen. “Denk nooit dat het je niet overkomt.”

Ook plannen voor een horeca-onderneming? Download dan de minigids Ondernemingsplan opstellen voor tips en trucs bij het starten van een eigen bedrijf.

Naar de downloadpagina