Zwangerschap en zzp, wat zijn de regels?

Medewerkers in loondienst mogen genieten van vier maanden doorbetaald zwangerschapsverlof. Maar hoe zit het als zzp’er wanneer je zwanger raakt? Moet je dan na je bevalling direct weer aan het werk? Of zijn er manieren om rustig te wennen aan een leven als moeder zonder je zorgen te hoeven maken over je financiën?

Als zzp’er kun je een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) afsluiten die de wettelijk vastgestelde 16 weken zwangerschapsverlof dekt. Indien je door je zwangerschap voor een langere periode niet kunt werken, dan kan de verzekeraar ook gedurende een langere periode uitkeren. Maar let goed op de kleine lettertjes. Veel aov’s keren pas uit wanneer je minimaal twee jaar na het afsluiten van de verzekering bevalt. Er zijn ook verzekeringen waarbij er geen wachttijd is. Maar deze premies zijn meestal hoger. 

De Zwanger en Zelfstandig-regeling (ZEZ)

Iedere zwangere zelfstandige heeft één zekerheid: je kunt gebruikmaken van de Zwanger en Zelfstandig-regeling (ZEZ). Sinds 2008 heeft iedere zwangere zzp’er hier recht op. Ook als je meewerkend partner bent kun je aanspraak maken op de regeling.

Minimumloon

De hoogte van de ZEZ-uitkering is niet voor iedereen hetzelfde. Je krijgt alleen de maximale uitkering wanneer je in het kalenderjaar voordat je zwangerschapsuitkering ingaat minimaal 1.225 uur aan jouw onderneming hebt besteed. De maximale uitkering is gelijk aan het minimumloon. Op 1 januari 2016 is het minimumloon voor personen boven de 23 jaar vastgesteld op 1.524,60 euro bruto per maand. Heb je minder dan 1.225 uur gewerkt? Dan is je uitkering lager en afhankelijk van de winst die je in dat kalenderjaar hebt gemaakt. 

Kleine lettertjes

Als jij een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt afgesloten die uitkeert bij zwangerschap, heeft dat geen invloed op de hoogte van de ZEZ. Het kan alleen wel zo zijn dat jouw verzekeraar jouw uitkering vermindert als je ook een ZEZ-uitkering ontvangt. Ook daarom is het belangrijk de voorwaarden goed door te lezen bij het afsluiten van een aov.

UWV

De ZEZ moet je aanvragen bij UWV, uiterlijk twee weken voor de gewenste ingangsdatum. Bij de aanvraag moet je een zwangerschapsverklaring van je huisarts of verloskundige meesturen. Je hebt recht op minimaal 16 weken ZEZ-uitkering. Deze gaat 6 tot 4 weken voor de uitgerekende datum in en loopt minstens 10 weken na de bevalling door.

Buffer

Zoals gezegd is de ZEZ niet hoger dan het minimumloon, dus vraag jezelf af of je daarvan rond kunt komen. Als je geen aov hebt afgesloten is het verstandig om zelf een buffer op te bouwen om je zwangerschap uit te zitten. Zo voorkom je dat je vlak na je bevalling weer aan het werk moet en je jezelf overbelast in een periode waarin je rust moet nemen.