3 tips van AFAS: investeren in duurzame inzetbaarheid

Softwarebedrijf AFAS investeert structureel in duurzame inzetbaarheid. En dat betaalt zich terug: medewerkers zijn bovengemiddeld lang in dienst en met 1,7% is het ziekteverzuim bijzonder laag. Wat is het geheim achter het succes van dit familiebedrijf? Britt Breure (31), HR-manager bij AFAS en hoofdrolspeelster in deze editie van ‘Hoe doe jij het?’, geeft een kijkje in de keuken. Ze deelt haar drie gouden tips.

Tip 1: Stimuleer betrokkenheid

Betrokkenheid is van groot belang als het aankomt op duurzame inzetbaarheid. Voelen medewerkers zich begaan met hun werkgever? Dan zijn zij gemotiveerd om hun werk zo goed, lang én gezond mogelijk te (blijven) doen. AFAS stimuleert betrokkenheid onder andere met de AFAS Academy: een intern opleidingstraject van 2 jaar. Daarin maken nieuwe medewerkers kennis met het bedrijf, de producten, de klanten én hun collega’s.

Tijdens dit traject leren zij ook de cultuur van AFAS beter kennen. Die is heilig en moet bij je passen, zegt Britt. “Je houdt van AFAS of je haat het”, aldus Britt. Ook de doorgroeimogelijkheden binnen AFAS komen tijdens dit traject aan bod. Die zijn er volop, waardoor de uitstroom beperkt is.

Tip 2: Wees transparant

AFAS wordt door haar medewerkers gezien als open en transparant bedrijf. Volgens Britt draagt  transparantie bij aan betrokkenheid en op die manier ook aan duurzame inzetbaarheid. Transparantie draait om het delen van informatie. AFAS organiseert daarom iedere maand het zogeheten ‘cultuurcafé’. Een informele dag voor alle medewerkers. Op die dag worden de cijfers en nieuwtjes, maar ook lief en leed met elkaar gedeeld. Zo zijn alle medewerkers op de hoogte van wat er speelt. Met nóg gemotiveerdere medewerkers tot gevolg.

Omgekeerd is het voor werkgevers ook belangrijk te weten wat er speelt bij werknemers. Wat dat betreft snijdt het mes aan 2 kanten. “Doe geen aannames, ga het gesprek aan en houd feeling met je personeel”, luidt Britts devies.

Tip 3: Zet in op gezondheid

Vind je het belangrijk dat je medewerkers met plezier naar hun werk gaan? Dan is het belangrijk hen aan te sporen fysiek én mentaal fit te blijven. In het personeelsrestaurant van AFAS worden uitsluitend duurzame en biologische producten verkocht. Fruit en sapjes zijn gratis, er is een fitnessruimte en er worden yogalessen gegeven.

Medewerkers krijgen bovendien een Persoonlijk Ontwikkelingsbudget van € 1.000,- per jaar. Dit kunnen zij naar eigen inzicht aan  cursussen en trainingen  besteden. Om erachter te komen hoeveel plezier zij nu écht in hun werk hebben, neemt  AFAS elke 2 jaar een ‘werkpretenquête’ af. De resultaten zijn steevast positief. Britt: “Onze medewerkers zijn ontzettend tevreden. Misschien is het ziekteverzuim daarom wel zo laag.”

Lees ook over hoe AFAS tegenover flexibilisering staat.