Arbeidsvoorwaarden: alles overzichtelijk op een plek

Als werkgever ben je verplicht arbeidsvoorwaarden duidelijk te communiceren naar medewerkers. Toch hebben veel organisaties de communicatie over hun arbeidsvoorwaarden niet goed geregeld. Heb je uitgebreide voorwaarden en regelingen, dan werkt dat goed via een online portaal.

Met een arbeidsvoorwaardenportaal faciliteer je de communicatie, administratie en processen rondom arbeidsvoorwaarden in een online omgeving, zo legt Sanne Misset van Iselect uit. Zo’n portaal is handig voor werkgever én voor de medewerkers. Iedereen kan dan altijd de actuele stukken en regelingen vinden. Ook is zo’n portaal handig wanneer je flexibele arbeidsvoorwaarden of een Individueel Keuzebudget aanbiedt. Via het portaal kunnen mensen zelf instellen hoe ze het willen hebben en wijzigingen doorgeven. Het portaal staat gewoon op internet; medewerkers kunnen er overal en op ieder moment gebruik van maken.

Wat plaats je in een online portaal?

  • De cao – de actuele arbeidsvoorwaardenregeling inclusief een print- en zoekfunctie.
  • Collectieve voordelen – de afspraken en kortingen die voor medewerkers zijn georganiseerd.
  • Keuzemodule – Voor bijvoorbeeld het Individueel Keuzebudget of persoonlijk mobiliteitsbudget. Hier kunnen medewerkers hun budget naar wens inrichten.
  • Ontwikkeling en inzetbaarheid – Informatie en instrumenten die de ontwikkeling en inzetbaarheid van medewerkers ondersteunen (bijvoorbeeld een loopbaanscan).
  • Administratieve modules – verlofregistratie, onkostendeclaratie, werkkostenregeling, etc.
  • Pensioen – Informatie over de pensioenregeling, uitleg over persoonlijke mogelijkheden en een pensioenplanner.

Demo

Benieuwd naar hoe zo’n av-portaal eruit ziet? Bekijk hier het demoportaal.

Voordelen van een online portaal

Het portaal geeft medewerkers overzicht en helpt ze goed geïnformeerde keuzes te maken. De informatie kan eenvoudig worden aangevuld en actueel gehouden. Veel handiger dan papieren boekjes en formulieren die iedereen kwijt raakt, of alweer verouderd zijn op de dag dat je ze uitreikt. Zo’n portaal ontzorgt de werkgever daarmee ook. Dat geldt helemaal als er flexibele voorwaarden of keuzes worden aangeboden, want daarmee neemt de administratieve last en zorgplicht toe.

Medewerkerstevredenheid

Een arbeidsvoorwaardenportaal vergroot de tevredenheid onder medewerkers. Mensen zijn vaak niet goed op de hoogte van alle regelingen en collectieve voordelen die er zijn. Door een portaal wordt dat inzichtelijker. Wel is het een uitdaging om medewerkers met regelmaat naar het portaal te krijgen. Dat kun je oplossen door bepaalde verplichte administratieve handelingen (declaraties, keuzebudget) en documenten (bijvoorbeeld salarisstroken) alleen via het portaal aan te bieden.

Portaal op maat

Samen met Centraal Beheer maakt Iselect arbeidsvoorwaardenportalen op maat. Arbeidsvoorwaarden worden daarin op een informele en toegankelijke manier gepresenteerd. Daarnaast zijn er standaardportalen die bijvoorbeeld worden aangeboden door brancheverenigingen. Organisaties kunnen het portaal een eigen look en feel geven met logo en huisstijlkleuren. De online omgeving is alleen toegankelijk voor geautoriseerde gebruikers met een login.

Droge informatie op het portaal kan worden verfrist en verduidelijkt met bestaande filmpjes en tools. Over wettelijke regelingen op het gebied van bijvoorbeeld pensioenen, ziekteverzuim en veiligheid op de werkvloer is prima voorlichtingsmateriaal beschikbaar op websites van de overheid of brancheorganisatie.

Wil je meer informatie over een online HR Portaal? Neem dan contact op met 1 van onze arbeidsvoorwaardenspecialisten via open@centraalbeheer.nl.