Gezondheidscoach

Denk in taken, niet in functies

Weg met het keurslijf en de vaste rollen. Jouw organisatie bloeit pas echt door flexibiliteit op de werkvloer. Zo voorkom je stress en verzuim.

Elke dag beginnen jouw medewerkers om 8.30 uur. Tussen 12-13 uur hebben ze pauze. En als de klok op 17.00 uur staat, zit de werkdag er weer op. Klinkt herkenbaar? Bij veel bedrijven werkt het nog zo.

Ik denk dat het onnatuurlijk is…

En dit is waarom: het betekent dat mensen zich elke dag op precies dezelfde tijden in de verkeersstromen mengen. Dat ze elke dag op precies dezelfde tijd aanschuiven aan hun vaste bureau. Ze worden in een keurslijf gedwongen. Wanneer ze dat ook zo ervaren en te lang, gaat het ten koste van motivatie, veroorzaakt het chronische stress en daalt de productiviteit.

Ongelijkheid is funest

Voor een optimaal rendement voor medewerkers én bedrijven moeten we af van het ouderwetse hokjesdenken. Van de ongelijkheid binnen bedrijven. Ook scheefgroei in salaris roept stress op. Waar zou een manager zijn zonder medewerkers die de administratie voor hem regelen? Zelfs de koffiejuffrouw is belangrijk. Waarom denken we niet méér in taken en projecten en minder in functies?

Medewerkers hebben vrijheid nodig

Toegegeven, ik ben geen CEO. En natuurlijk zijn er enigszins kaders nodig, die per organisatie verschillen. Maar ik ken voorbeelden genoeg van bedrijven die het anders doen, en daardoor de omzet met sprongen zagen toenemen. Het Braziliaanse SEMCO SA bijvoorbeeld van Ricardo Semler. Hij gaf zijn medewerkers meer vrijheid – ze beslissen allemaal mee in het bedrijf – en zag het ziekteverzuim fors dalen en de productiviteit sterk pieken.

Ik ben groot voorstander van flexibele werktijden, waarbij mensen binnen tijdframes hun eigen werktijden indelen. Ook van de mogelijkheid om af en toe thuis te werken. Bijkomend voordeel: dan zijn we ook direct af van de lange ochtendfiles. Het is tegenwoordig door alle techniek en internet ook mogelijk: veel bedrijven werken toch al in de cloud en conference calls kun je online vanaf elke locatie houden.

Kortom, laat mensen zelf hun werk inrichten

Meer vrijheid maakt een werkplek aantrekkelijker en leidt tot medewerkers die gemotiveerder zijn. Goed voor de medewerkers zelf, voor hun collega’s en voor de hele organisatie. Het ultieme doel moet zijn dat medewerkers hun werkplek als een tweede thuis ervaren.