Organisaties moeten disruptief innoveren. Maar hoe?

‘Organisaties kunnen alleen disruptief innoveren als zij in staat zijn om hun eigen portfolio te vernietigen.’ Dit zegt Jef Staes, een toonaangevende spreker in Nederland en België. Met 20 jaar ervaring helpt Staes organisaties en bedrijven in hun aanpak en antwoord op het dynamische tijdperk van nu. Een heet hangijzer van hem is het thema “disruptief innoveren”.

Kortgezegd betekent dat, dat je als bedrijf op het juiste moment risico’s moet nemen om te overleven. Zelfs als hierdoor het machtsevenwicht in je bedrijf verandert.

Het machtsdefect

Dit kan alleen als bedrijven niet bang zijn om af te stappen van oude ideeën, zegt Staes. Maar dit is vak nog wel geval. Volgens Staes is een van de oorzaken het machtsdefect binnen organisaties. Medewerkers krijgen bepaalde macht doordat ze kennis hebben van een succesvol product binnen de organisatie. Als er dan een disruptief idee door iemand wordt geopperd, willen deze medewerkers die macht niet afgeven. Staes: ‘Die macht moet eigenlijk overgedragen worden aan de mensen die nieuwe producten en nieuwe visies tot leven willen brengen.’ Zonder dat het machtsdefect wordt verbroken, kan een organisatie niet disruptief innoveren. Het is aan de CEO’s om de macht te verplaatsen.