Gezondheidscoach

Dit gaat je geld kosten: stress bij je medewerkers

Stress wordt een steeds groter probleem in onze drukke samenleving. Af en toe kortdurende stress op de werkvloer is niet erg. Maar wanneer het chronisch wordt, daalt de productiviteit en neemt de uitval fors toe. Hier moet je op letten. 

Waarom de aanpak per persoon verschilt

Stressbestrijding is voor veel werkgevers een lastig onderwerp. Mensen werken namelijk het liefst met 1 aanpak voor iedereen, want dat is het makkelijkst. Dat kost het minste tijd en geld. Maar de mate waarin je medewerkers stress ervaren, verschilt per persoon. De aanpak dus ook.

Wat stress veroorzaakt

Sommige werknemers zijn minder tegen stress bestand dan hun collega’s. Het heeft bijvoorbeeld te maken met genetische aanleg: hoe stevig sta je in je schoenen? Het heeft te maken met privéfactoren: met leeftijd – ouderen kunnen er beter mee omgaan -, met het aantal slaapuren en met bijvoorbeeld eventuele relatieproblemen. Het heeft ook te maken met werkomstandigheden: en niet alleen met werkdruk. Als je je niet gewaardeerd voelt op het werk, neemt de tegenzin toe en daarmee ook de vatbaarheid voor stress. Wanneer mensen zich daarentegen verbonden voelen met hun collega’s en werkomgeving, dan is het tegendeel het geval. 

Het gaat altijd om een samenspel tussen mentale en fysieke factoren. Het balletje begint te rollen, maar waar stopt het? Soms rolt het te lang door en leidt het tot controleverlies. Langdurig chronische stress kan diverse aandoeningen en ziektes veroorzaken en leidt zelfs tot langdurige uitval of een burn-out.

Voorkomen? Bied tegendruk!

Bij te veel stress rennen mensen al snel naar een psycholoog of ze zoeken naar afleiding. Maar daarmee pak je slechts een deel van het geheel aan, het mentale. Neem vooral ook eens je eetpatroon onder de loep. Ongezond eten of te veel snoepen tijdens of na het werk roept namelijk net zo goed een reactie van stress op. Overgewicht is bijvoorbeeld ook een stresssituatie voor het lichaam. Het immuunsysteem kan hierdoor overbelast raken. Met als gevolg dat het lichaam minder belasting aan kan. Overgewicht, roken en ongezonde voeding zorgen samen voor 10 % van het ziekteverzuim, blijkt uit onderzoek.

Wil je stress bij medewerkers bestrijden, dan gaat het dus altijd om de balans tussen mentaal en fysiek. Wanneer medewerkers zowel mentaal als fysiek in balans zijn, neemt het risico op verzuim af en schiet de productiviteit omhoog. Daar is uiteindelijk de hele organisatie bij gebaat.

Denk bijvoorbeeld eens aan deze maatregelen:

-Serveer alleen gezonde voeding in de bedrijfskantine.

-Werk met flexibele werktijden en laat medewerkers ook thuiswerken.

-Stimuleer sportactiviteiten tussen collega’s in teamverband.

-Richt de werkomgeving ergonomisch verantwoord in.

-Stimuleer medewerkers, waar mogelijk, met de fiets naar het werk te komen.