Geen loonsverhoging, toch tevreden? Zo maak je je arbeidsvoorwaarden aantrekkelijk.

Hoe bied je tegenwoordig nog een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket aan? De fiscale mogelijkheden zijn uitgekleed en veel werkgevers kunnen zich geen loonsverhoging meer permitteren. Toch zijn arbeidsvoorwaarden een slimme manier om je medewerkers tevreden te houden én nieuw talent aan te trekken. 5 Tips voor een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket.

Tip 1 – Pensioen aanvullen en pensioengesprek

De bekendste en belangrijkste collectieve regeling is het pensioen. Naast de collectieve pensioenopbouw kun je medewerkers wijzen op de mogelijkheid om zelf meer pensioen op te bouwen. Ook kun je jaarlijks voorlichting (laten) geven in een pensioengesprek. Medewerkers krijgen dan persoonlijke informatie over individuele pensioenopbouw en pensioenleeftijd en eventuele extra pensioenbehoefte. Dat levert medewerkers in elk geval een betere nachtrust op.

Tip 2 – Collectieve (aanvullende) zorgverzekering

Het is belangrijk dat je personeel gezond is. Een collectieve zorgverzekering met eventueel een aanvullende zorgverzekering kan daar aan bijdragen. Juist omdat steeds meer mensen hun aanvullende verzekering opzeggen om geld te besparen. Het gevolg is dat noodzakelijke zorg wordt uitgesteld, met alle risico’s van dien. Of medewerkers leggen de nota van de behandelaar bij jou neer, met het argument dat ze door de bedrijfsarts zijn doorverwezen. Wil je dit als werkgever voorkomen, dan is het verstandig om een goede collectieve zorgverzekering met aanvullende pakketten aan te bieden. Om het nog aantrekkelijker te maken kun je met veel zorgverzekeraars afspreken dat zij een collectiviteitskorting aanbieden aan jouw medewerkers.

Tip 3 – Flexibele arbeidsvoorwaarden en Individueel Keuzebudget

Ook in de arbeidsvoorwaardensfeer kun je extra’s bieden. Bijvoorbeeld door flexwerken toe te staan of het kopen of verkopen van vakantiedagen. Medewerkers willen hun werktijden en vrije dagen steeds meer zelf kiezen en bepalen. Nog een idee: het invoeren van een Individueel Keuzebudget.

Tip 4 – Kortingen en goodies

Tal van werkgevers bieden kortingen aan op uitjes of producten die niets met het werk te maken hebben. Met korting naar De Efteling of korting op energie, mobiel bellen of een cultureel uitstapje. Hoewel het best wat geregel is, wordt dit door medewerkers gewaardeerd. Het aanbieden van dit soort voordeeltjes geeft mensen een positief gevoel over de organisatie waar ze werken.

Tip 5 – Arbeidsvoorwaarden en voordelen opnieuw etaleren

Een laatste advies: zet het bestaande arbeidsvoorwaarden en de collectieve voordelen opnieuw in de etalage. Medewerkers zijn lang niet altijd op de hoogte van alles wat je ze biedt. Fris hun geheugen even op. Door het pakket opnieuw onder de aandacht te brengen en deelname makkelijk te maken, kun je een stuk extra waardering bereiken.