Gezondheidscoach

Je medewerkers gemotiveerd houden? Geef ze een stoelmassage!

Zitten is het nieuwe roken. Een slechtere gewoonte is er bijna niet. Toch zitten jouw medewerkers het grootste gedeelte van de dag. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat het kantoormeubilair goed geregeld is. Dus onderschat de kracht van een goede kantoorinrichting niet.

Zitten is onnatuurlijk. Toch zijn de meeste werkomgevingen erop ingericht: denk aan bureaus met computers en telefoons erop en bureaustoelen eraan. Tsja, je kunt moeilijk lopend al je werk doen.

Fysiek gezonder

We kunnen zorgen voor een gezond aanbod in onze kantines. Of voor een dagelijkse lunchwandeling. Maar ook facilitair zijn er mogelijkheden om medewerkers lichamelijk te ontlasten. We kunnen onze werkplekken zó inrichten dat het lichaam zo min mogelijk belast wordt, bijvoorbeeld. Met bureaus en stoelen die op de juiste hoogte zijn af te stellen. Met stoelen die de ruggenwervels ontlasten. Zodat medewerkers een betere werkhouding hebben. Of met statafels om met collega’s aan te vergaderen in plaats van zittend aan een lange vergadertafel met stoelen. Gelukkig zijn veel bedrijven op de goede weg. Sinds RSI bekend werd als modewoord, werken meer medewerkers met een pen in plaats van een muis en zijn de Nederlandse werkplekken in hoog tempo ergonomisch verantwoord gemaakt.

En mentaal gezonder

Een andere goede ontwikkeling is het aanbieden van massages op de werkvloer. Een stoelmassage kost slechts een kwartiertje. Een kwartiertje waarin je stress bestrijdt. Niet alleen omdat het een ontspannend gevoel geeft, ook doordat de medewerker even een pauze kan inlasten. Even weg van de overvolle inboxen en de drukte. Zodat hij of zij vervolgens weer vol motivatie het werk kan vervolgen.

Wat een verantwoorde werkomgeving oplevert

Door de werkplek fysiek verantwoord in te richten – waardoor mensen hun werk gedeeltelijk staand of lopend moeten doen – en bijvoorbeeld massages te stimuleren, zorg je ervoor dat medewerkers zich fysiek én mentaal beter voelen. Met alle gevolgen van dien voor hun productiviteit.