Gezondheidscoach

Parkeer nooit je auto dichtbij

Van huis naar werk reizen? Stimuleer je medewerkers ook eens de fiets te pakken of te wandelen. Dat kan financieel zelfs aantrekkelijk zijn.

Ik schreef het al: als je stress onder medewerkers onder controle wilt houden, is het slim ook te kijken naar hoe ze naar hun werk komen. Soms is reizen met de auto helemaal niet de beste keuze. Als je elke dag uren in de file staat of lang bezig bent om een parkeerplaats te vinden, dan word je daar niet gelukkiger van. Er zijn betere manieren: 

Stimuleren fietsen: ook financieel aantrekkelijk

Fietsen is gezonder dan autorijden. Dat wisten we al. Maar wist je dat je als werkgever 19 cent per gefietste kilometer kunt vergoeden? Zo kun je medewerkers ook stimuleren om met de fiets naar het werk te komen. Waarom je dat zou doen? Fietsende medewerkers zijn over het algemeen gezonder en gelukkiger. Ze zijn daardoor productiever en leveren als gevolg hiervan beter werk. 

Te ver om te fietsen?

 Als je medewerkers bijvoorbeeld wel met het openbaar vervoer komen, stimuleer ze dan een of twee haltes eerder uit te stappen. Of wanneer ze met de auto komen, om iets verderop te parkeren. Waarom zouden ze het laatste stukje niet gaan wandelen? In combinatie met een wandeling tijdens de lunch, komen ze zo al snel aan 30 minuten bewegen per dag. En dan komen ze ook nog eens een veel meer ontspannen aan op het werk. Hoe meer collega’s het doen, hoe groter de kans dat ook anderen aan de wandel gaan.

Laten we van 2016 het jaar van omdenken maken: een gezonde medewerker is een gelukkige medewerker.