Pensioen: snappen jouw medewerkers hoe het zit?

Nederlanders schieten in de stress als het woord pensioen valt. Dat komt meestal omdat het inzicht en overzicht ontbreekt. Wat kun je als werkgever doen? 3 tips van arbeidsvoorwaarden-deskundige Sanne Misset.

Zorg dat jouw medewerkers alle informatie over hun pensioen gemakkelijk kunnen vinden en leg uit in welke situaties ze actie moeten ondernemen. Er is veel goede voorlichting van de overheid en van pensioenfondsen te vinden. Zorg dat medewerkers die ook kunnen vinden of houd ze op de hoogte.

Tip 1 – mijnpensioenoverzicht.nl

Veel mensen hebben het gevoel dat ze hun pensioenopbouw zelf in de gaten moeten houden, omdat ze anders straks achter het net vissen. Of ze snappen de correspondentie van pensioenfondsen niet. Een website die op dit punt meteen overzicht en rust geeft is mijnpensioenoverzicht.nl. Via een login met je DigiD geeft de overheid je hier inzicht in het pensioen dat je in je leven hebt opgebouwd en informatie over je pensioenleeftijd. Alle dienstverbanden en de bijbehorende pensioenfondsen staan overzichtelijk op een rij. Ook zie je hoeveel geld je volgens de huidige voorspelling van het fonds vanaf je pensioenleeftijd maandelijks uitgekeerd krijgt.

Tip 2 – Gebruik bestaand voorlichtingsmateriaal

Verder is het belangrijk dat je jouw medewerkers erop attendeert dat hun pensioen verandert bij bepaalde gebeurtenissen in het leven. Denk aan samenwonen, trouwen, scheiden, kinderen krijgen, verhuizen, langdurige ziekte, arbeidsongeschiktheid of overlijden. Wat je in zulke gevallen moet doen, wordt meestal goed uitgelegd op websites van pensioenfondsen. Je vindt er ook duidelijke voorlichtingsfilmpjes. Wijs medewerkers de weg naar dit soort bronnen, bijvoorbeeld door links of filmpjes op te nemen op het intranet of arbeidsvoorwaardenportaal.

Tip 3 – Individueel Keuzebudget: bijstorten is mogelijk

Krijgen medewerkers een Individueel Keuzebudget, dan kan het interessant voor ze zijn om een eventueel restbedrag aan het einde van het jaar bij te storten in hun pensioen en zo hun pensioentekort aan te vullen. Wettelijk mag dat bedrag niet mee naar het volgende jaar en wordt het dus uitgekeerd aan de medewerker. Zonde! Dit is dé gelegenheid voor medewerkers om een eventueel pensioengat te dichten. Wijs ze op deze mogelijkheid.