‘Van aannemer naar aangever van oplossingen’

Van een plat, hiërarchisch en traditioneel gestuurd bouwbedrijf naar een netwerkorganisatie met kernteams. Van taakgestuurd naar uitgaan van ieders kracht. Rachel van Raan is Hoofd HRM bij bouwbedrijf Plegt-Vos, een bedrijf waar HR volop in transformatie is. Op Even Centraal Werkgevers blogt ze over dit veranderingsproces.

In deze branche zie je dat mensen wel tevreden zijn over een product zoals een woning of een kantoorpand. Maar de weg ernaartoe ervaart men meestal als minder plezierig. De klant staat niet echt centraal. Dat is erg vreemd want de aankoop van een huis is een mijlpaal in een mensenleven en het is 1 van de belangrijkste uitgaven die men ooit zal doen. Juist dan mag je verwachten dat je ontzettend goed en plezierig wordt geholpen.

Waarde toevoegen

Vanuit onze visie bij Plegt-Vos willen we van betekenis zijn en een bijdrage leveren aan de maatschappij. Wij willen vormgeven aan woon-, werk- en leefplezier. Voor onze klanten, medewerkers en aandeelhouders. Van betekenis zijn betekent dat je een positieve impact hebt op iets of iemand. Dat kan alleen als je iets toevoegt dat van waarde is. In een aanbestedingsmarkt is dit niet mogelijk. Dan ligt er namelijk al een gedefinieerde vraag met een bestek en een tekening. Als traditionele aannemer hoef je er dan alleen nog maar een prijs aan te hangen. Dat is het enige wat je toevoegt. Dat is niet wat wij willen. Wij willen waarde toevoegen. Dat kan alleen als er sprake is van een ongedefinieerde vraag. Een situatie waarin behoefte is aan een oplossing die nog bedacht moet worden. Dan moet je veel eerder met een klant aan tafel. Zo iemand heeft misschien nog helemaal geen project, maar een probleem waarvoor een oplossing moet komen. Wij willen vanuit de klant de behoefte achterhalen. Wat is de ongedefinieerde vraag, en hoe kunnen wij het oplossen?

Oplossingen door anders te kijken

Een mooi voorbeeld van het zoeken naar de juiste oplossing is de Spinozacampus in Amsterdam en World of Food in de Bijlmer in Amsterdam. Hier realiseerden wij op een locatie met een tijdelijke bestemming een levendige campus met ruim 1200 betaalbare modulaire woningen voor studenten. Wij namen voor dit project het initiatief om het op een alternatieve manier te financieren via particuliere beleggers. Dat is uniek. Door deze alternatieve financiering werd het project ineens wel haalbaar. Bovendien transformeerden we naast de campus een lelijke leegstaande parkeergarage tot een ontmoetingsplek met allerlei restaurantjes uit verschillende culturen. Die combinatie van betaalbare studentencampus en culinaire hotspot past heel goed in dit stadsdeel dat volop in ontwikkeling is en waar meerdere culturen en levensstijlen samen leven. Deze oplossing was alleen mogelijk door op een andere manier de case te benaderen. Alleen dan bedenk je oplossingen die van toegevoegde waarde zijn. Zowel voor de eindgebruikers als voor onze zakelijke klanten, zoals beleggers of gemeenten die een oplossing voor een pand of locatie zoeken.

Studenten werken mee

Een ander voorbeeld van het vinden van een unieke oplossing is de transformatie van 2 leegstaande panden in Utrecht in Amsterdam. Deze transformeerden we naar in totaal ruim 800 studentenwoningen. Vanuit onze visie willen we ervoor zorgen dat studenten een betaalbare woning hebben zodat ze kunnen studeren. Er was weinig budget en dit dwong ons om heel creatief na te denken. Zo betrokken we de studenten bij het project. Ze hielpen bij de verbouwing in ruil voor korting op de huur. Natuurlijk wel met een goede begeleiding. Prijstechnisch kwamen we zo beter uit én we hadden in een zeer vroeg stadium een heel plezierig contact met de eindgebruikers.

Medewerkers met werkplezier

Vanuit onze visie willen we vormgeven aan  woon-, werk- en leefplezier. Dat doen wij voor klanten, maar zeker ook voor onze mensen. Het werkplezier van onze medewerkers is voor ons ontzettend belangrijk. Als mensen plezier hebben in wat ze doen, stralen ze dit ook uit naar de klant en het komt dan ten goede aan de kwaliteit van de oplossingen. Met plezier komt pas echte creativiteit los en kom je tot verrassende oplossingen. Oplossingen die op een andere wijze mogelijk nooit waren ontstaan.

Over Plegt-Vos

Plegt-Vos is van oorsprong een familiebedrijf uit Oldenzaal dat al ruim 110 jaar bestaat. De  dienstverlenende bouwonderneming behoort tot de top 25 van bouwbedrijven in Nederland en opereert landelijk. Plegt-Vos onderscheidt zich door het ontwikkelen van toekomstgerichte concepten waarin dienstverlening, maatschappelijke meerwaarde, innovatie en de klant/eindgebruiker centraal staan.