Mobiliteit in 2016: dit moet je weten

Voor een duurzaam en adequaat mobiliteitbeleid in je organisatie, is het noodzakelijk om goed op de hoogte te blijven van de actuele wet- en regelgeving. Wij zetten de belangrijkste regels en trends rondom vervoersmobiliteit voor je op een rij.

Wet- en regelgeving rondom mobiliteit

Wat mag je vergoeden voor woon-werkverkeer? Of welk budget mag je ter beschikking stellen aan je medewerkers? De regels rondom mobiliteit zijn uitgebreid. Het is belangrijk dat jouw medewerkers zich houden aan deze mobiliteitsregels. Anders loop je als werkgever in veel gevallen het risico op een naheffing of boete.

Door de veelheid aan regels vragen veel organisaties om een andere aanpak. Uit financieel oogpunt, maar ook door een andere vraag vanuit de medewerkers. Zij willen zelf meer invulling geven aan hun mobiliteitsbehoefte. Dat kan nou eenmaal niet wanneer zij vast zitten in een standaard toegewezen leaseauto of andere regeling. Houd bij het ontwikkelen van je mobiliteitsplan rekening met de volgende regels:

1 – Bijtelling. Geen organisatie ontkomt eraan, de bijtellingsregels. De tarieven zijn in 2016 opnieuw vastgesteld. Deze worden tot 2020 stapsgewijs gelijk getrokken naar 2 tarieven (4% en 22%).

2 – Verklaring geen privégebruik. Een belangrijk punt waarop werkgevers nog weleens de mist in gaan, is de kilometeradministratie van medewerkers die geen bijtelling hoeven te betalen. Wil je geen bijtelling bovenop het loon berekenen? Dan moet je als werkgever bewijzen dat je medewerker niet meer dan 500 privékilometers heeft gereden. Als de kilometeradministratie van jouw medewerker niet klopt, kun je een naheffingsaanslag en boete krijgen. Om dit te voorkomen kun je een ‘Verklaring geen privégebruik’ opvragen bij de Belastingdienst. Deze dient als een vrijwaringsbewijs. Je hoeft dan geen kilometeradministratie bij je medewerker op te vragen. De Belastingdienst controleert of de verklaring terecht is. Klopt deze niet? Dan zijn de gevolgen alleen voor de medewerker en blijf jij als werkgever buiten schot.

3 – Thuiswerken. Thuiswerken wordt steeds populairder. De grootste voordelen zijn het vermijden van files en een betere indeling van de werktijd voor de medewerker. Thuiswerkers kunnen zelf hun uren indelen en zo een betere balans vinden in hun privé- en werktijd. De nieuwe ‘Wet flexibel werken’ geeft de medewerker meer ruimte om zelf zijn werkplek en werktijd te bepalen. Dit gaat wel in overleg met de werkgever.

Trends en ontwikkelingen rondom mobiliteit

Deze belangrijke trends op het gebied van mobiliteit zetten de komende tijd nog wel even door.

1 – Schone auto’s. Steeds meer mensen kiezen, al dan niet ingegeven door de fiscale regels, voor een schone auto. Zowel elektrisch als hybride is een stuk voordeliger om in te rijden. Zeker als het gaat om een auto van de zaak. Je betaalt geen wegenbelasting (voor elektrisch) of je hebt een lagere bijtelling (voor elektrisch en hybride). Dit scheelt in de meeste gevallen veel geld. Deze ontwikkeling zal de komende jaren doorzetten nu de keus in elektrische modellen flink toeneemt.

2 – Auto delen. Ook de poolauto of deelauto is in opmars. Werkgevers kijken kritischer naar dienstreizen tussen verschillende vestigingen en kiezen voor alternatieven. Denk aan de poolauto, een eigen auto of een leaseauto van de organisatie die voor iedereen beschikbaar is om te gebruiken.

3 – De elektrische fiets. Een opvallende ontwikkeling is de enorme populariteit van de elektrische fiets, de e-bike. Deze fiets wordt steeds vaker ingezet voor het woon-werkverkeer. Hij is geschikt voor medewerkers die een afstand tot zo’n 20 kilometer naar het werk moeten reizen. Vooral kleinere bedrijven kiezen voor de e-bike. De voordelen: dezelfde netto kilometervergoeding (€ 0,19), geen bijtelling, geen kilometerregistratie en ze zijn tegenwoordig zelfs te leasen.

Wil je alles weten over de wet- en regelgeving rondom mobiliteit? Download kosteloos het nieuwe e-book Wegwijs in Arbeidsvoorwaarden 2016 van Centraal Beheer.

Download het e-book